Spijkenisse-Hoogvliet

Bloemschikken 2020 en 2021

BLOEMSCHIKKEN IN HET JAAR 2020

We kijken terug op een bijzonder jaar waarin we steeds voor ogen hebben gehad om de bloemschiklessen door te laten gaan. Vanaf maart hebben we dat gedaan door ‘afhaalpakketten` te maken die door de cursisten konden worden opgehaald.

Dit begon nog wat stuntelig hoe dit te organiseren, maar liep al gauw als een trein.

Wat een enthousiaste reacties ontvingen wij! In september begonnen we weer vol goede moed met de bloemschikles op locatie.

Weliswaar op andere locaties dan voorheen zodat de 1,5 meter nog beter gehandhaafd kon worden, maar wat hadden de mensen er weer zin in. Wel wat onwennig zaten we met onze mondkapjes op, beslagen brillen en 1,5 meter uit elkaar.

Maar wat was iedereen blij dat we op deze manier met elkaar konden bloemschikken. Voor de mensen die het niet aandurfden om de les fysiek bij te wonen, maakten Fiona en Wil (onze docenten) weer ophaalpakketten met een beschrijving erbij.

Foto’s van de gemaakte stukken verschenen op de groepsapp, waardoor het heel erg leuk was om te zien wat iedereen er weer van maakte! Omdat sommige locaties eind oktober ineens gingen sluiten door de 2 e Covidgolf, konden we helaas voor een bepaalde groep alleen het afhaalpakket nog regelen op de locatie waar Fiona haar atelier heeft.

Ook de jaarlijkse ‘kerstworkshop’ heeft op die manier plaats gevonden. Wat hadden Wil en Fiona de boerderij in Hekelingen gezellig aangekleed! Meer dan 90 stukken zijn daar als pakket of als kant en klaar kerstboompje, tafelstuk, metalen krans en kersttaartje gemaakt! Wat een mooi resultaat! Fijn om te zien dat in deze moeilijke tijden er ook altijd lichtpuntjes zijn!

Voor het nieuwe bloemschikjaar hopen we in maart of april 2021 weer met een korte cursus te starten of met losse bloemschikworkshops. Hou de flits en de website tegen die tijd in de gaten!

Voor het nieuwe jaar wens ik iedereen veel gezondheid, fleurigheid en nieuwe kansen!

Met vriendelijke groet, Marion

Bloemschikcoördinator

Home