Spijkenisse-Hoogvliet

TERUGBLIK OP HET BLOEMSCHIKKEN IN 2022

Na de coronaperikelen zijn we vanaf Pasen weer gaan bloemschikken.

We hebben inmiddels een trouwe schare enthousiaste bloemschikkers die de afgelopen jaren mee hebben gedaan. Maar ook nieuwe leden hebben de weg naar de lessen gevonden!

De eerste bloemschikactiviteit was een paasschikking, dit was een groot succes met 2 volle groepen. We hebben het concept van een beginnersgroep en gevorderdengroep losgelaten. Iedereen kan zich aanmelden voor een avond (de dinsdag of de woensdag) en er wordt 2x keer hetzelfde stuk gemaakt.

In mei en juni zijn 2 leuke workshops gegeven waar we een prachtige bloementaart met schors hebben gemaakt en een staande cirkel die we hebben opgemaakt met zomerbloemen.

Na de zomervakantie was er opnieuw veel enthousiasme om deel te nemen aan de cursussen en moesten we soms mensen teleurstellen omdat met 16 deelnemers de ruimte echt vol was!

In augustus werd er een soort ‘Taco` gemaakt die opgevuld werd met zomerbloemen. Eind september was het bloemstuk in een draadring een groot succes.

Dank aan Wil Toornvliet die veel energie gestoken heeft in het geven van de workshops. Ook zijn we zeer blij met de locaties in wijkcentrum de Hoek en de Manege Willemshof te Hekelingen. Er is voldoende ruimte, ventilatie, gratis parkeergelegenheid en natuurlijk gezelligheid!

Voor de kerstschikking was de animo zeer groot en met 38 deelnemers betekende het een volle zaal! Zie elders voor een kort verslag over deze avond.

Voor het komende jaar zijn Wil en ik al druk bezig met brainstormen. We denken aan een Valentijnsworkshop, een Paasworkshop, een “Breng een oud Frame mee”-workshop en een Zomerworkshop.

Omdat we data ook met de locaties moeten kortsluiten laten we in januari via een Flits weten wanneer de workshops/cursussen plaatsvinden.

Voor het nieuwe jaar wens ik iedereen veel gezondheid, fleurigheid en nieuwe kansen!

Met vriendelijke groet

Marion, bloemschikcoördinator

e-mail: bloemschikcursus@gmail.com