Spijkenisse-Hoogvliet

NIEUWJAARSBIJEENKOMST

Dinsdag 14 januari  
 
De aanvangstijd is 20.00 uur. De benedenzaal van de Felicitaskerk is open om 19.30 uur. Dit is een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje en de nodige versnaperingen.
 
Op deze bijeenkomst zal Herman Suselbeek ons bovendien laten zien hoe onze zomerreis van 2019 is verlopen.

Het was een zeer geslaagde reis, niet alleen omdat we schitterend weer hadden (de week ervoor was er nog een onaangename hittegolf), maar ook omdat we elke dag weer schitterende tuinen en kwekerijen bezocht hebben.  In het van der Valkhotel nabij Groningen was het prima toeven.

Op maandag 5 augustus gingen we het tuinpad op met 23 tuinliefhebbers uit Spijkenisse en wijde omgeving. De Vlinderhof, ontworpen door Piet Oudolf, was de eerste bestemming. Daarover wisten we al veel, o.a. dankzij een lezing hierover in Spijkenisse. Daarna bezochten we De Boschhoeve en Tuin Fortmond.

Op dinsdag bezochten we twee Duitse tuinen: Garten Moorriem en de tuin van familie Diddens. De dag werd afgesloten bij de openbare tuin Kempkensberg in Groningen bij het DUO gebouw. We genoten ook van deze tuin en er was nog voldoende tijd over om nog heerlijk op een terras te genieten van een welverdiend drankje.

Woensdag was gereserveerd voor bezoek aan De Kleine Plantage, Lianne’s Siergrassen en de Jacobstuin.

Donderdag 8 augustus werd doorgebracht in de Tuinerie, de Tuinen van Mien Ruys en het Plantzoentje. Van al dit moois heeft Herman foto’s gemaakt en een selectie daaruit zal hij op de nieuwjaarsbijeenkomst laten zien. 

Voor de deelnemers van deze reis is het een mooie terugblik.  Voor de thuisblijvers van toen zal het ook zeker de moeite waard zijn.

 

Jaaroverzicht