ZOMERREIS

Vrijdag 2 juli

Het aanbod van vorig jaar om de zomerreis naar de Brummense tuinen te houden is nog steeds actueel.

Eén tuin is er afgevallen, maar er blijven twee heel mooie tuinen over: de Brummense Overtuin en de Tuin aan het ’t Leusveld.

Beide tuineigenaren zijn ook lid van de Nederlandse Tuinen Stichting.

De naam Overtuin duidt erop dat deze aan de overkant van de weg lag van het landgoed. Het bijbehorende prachtige landhuis is in de loop der jaren verdwenen. De laatste eigenaar heeft echter een landhuis op de Overtuin laten bouwen en hier kunnen wij te gast zijn.

De reis kan zo goed als mogelijk ‘corona-proof’ worden georganiseerd en de groep wordt bij het tuinbezoek in tweeën gesplitst.

Ook bij de lunch zal de groep opgesplitst worden.

De Tuin aan het ’t Leusveld is de andere tuin die we gaan bezoeken. Deze Tuin aan ’t Leusveld ligt in het mooie buitengebied van Brummen, in een coulissenlandschap met weiden, bosschages, zandpaden en eeuwenoude eiken.

Onze tuin wordt omgeven door gebieden van Natuurmonumenten, waarover wij vrij uitzicht hebben.

Ook brengen we nog een bezoek aan de dikste boom van Nederland (een Sequoia) en aan een kwekerij.

Over deze reis zal ik meer informatie verstrekken in ons volgende digitale nieuwsblad.

De datum van 2 juli is al vastgelegd. Dan wil ik nog een oproep plaatsen aan alle leden die ook graag reisjes met ons maken.

We zijn namelijk nog op zoek naar een nieuw reiscommissielid om de reisjes te helpen organiseren.

Willen we nog blijven reizen dan is extra hulp onontbeerlijk.

Mijn email en gsm-nummer kun je bij de adresgegevens van het bestuur vinden.

Tannie

telefoon 0623129001