Spijkenisse-Hoogvliet

1 April 2021.

We kunnen elkaar dan wel niet of nauwelijks ontmoeten, maar ons app'jesverkeer is zeer levendig.

We stuurden foto's en berichtjes rond over bloemen en planten in de tuin. Over bloemstukken en vogelnestjes.

Vaccinatie ervaringen en zingende vogels.

Zelfs een plaatje over een insect dat gratis wilde komen prikken! Foto's van winterakonietjes, sneeuwklokjes en helleborissen.

Een gordijnplant in de woonkamer, sneeuw in de tuin, kievietsbloemen in een pot, bloeiende takken in een vaas. Een foto van een net geboren kleinkind en vogeleitjes in een nest.

En van een pad die kennelijk lag te slapen in een bloempotje.

We wisselden gegevens uit over stekken, over vruchten en snoeien. We deden mee aan de vogeltelling. Dat was voor mij de eerste keer.

Ik blijf natuurlijk meedoen met onze Tuinkring, maar Mart neemt het stokje van mij over.

Dank je wel Mart.

* * *

Olga heeft de Tuinkring opgericht samen met Ine, dat is meer dan 15 jaar geleden.

Al die jaren heeft Olga ervoor gezorgd dat er bijna elke maand van het jaar iemand de tuindeur openzette om ons binnen te laten.

De tuin bekijken, plantjes uitwisselen, soms iets extra’s organiseren, in december naar Intratuin voor de laatste Kerstinkopen en daarna gezellig koffie drinken en/of lunchen enz. enz.

Onlangs gaf Olga aan om de organisatie over te willen geven aan iemand anders. Omdat wij de Tuinkring belangrijk vinden, dat is zeker ook in Coronatijd gebleken zoals Olga mooi omschrijft in haar aprilbericht, heeft onderstaande zich aangemeld om Olga’s rol over te nemen.

Olga, hartelijk dank voor al die Tuinkringjaren. Ik ga mijn best doen om de komende jaren, uiteraard samen met de andere dames, de Tuinkring voort te zetten.

Groet van Mart.