Spijkenisse-Hoogvliet

Wie zaait, zal oogsten!

Maar wat, dat bespreken we elk jaar in november, zodat we in het voorjaar een planning hebben wie wat gaat zaaien.

Zoals alle afdelingen van Groei en Bloei moesten wij ook rekening houden met de maatregelen rondom corona en ging die samenkomst, die eind januari gepland was, ook niet door. Dus ging ieder zelf aan de slag en liet dat elkaar weten via de groepsapp. Jammer, want overleg je samen, dan komen er toch vaak leuke suggesties langs!

Aanvankelijk was er nog een probleem. Hoe kom je aan zaaigrond als alles gesloten is? Maar bij Plant&Zo was die op den duur wel op te halen. Dus aan de slag.

En dan maar hopen dat alle zaad tot wasdom komt! Op 1 april (geen grap) kon Arie al resultaat laten zien! Dan is het nog even afwachten om te gaan verspenen. Na een week of 3 was het al zover dat sommigen hun zaailingen op konden potten om verder op te kweken.

Om ze uiteindelijk met elkaar uit te wisselen! Soms moet je een alternatief zoeken omdat het zaad niet aanslaat of zo.

Het blijkt ook weleens dat een plant zich bij de een beter ontwikkelt dan bij de ander vanwege de grondsoort e.d. Om de resultaten te zien gingen we al een paar jaar bij elkaar kijken als alles in volle bloei stond.

Ook dat hebben we vorig jaar gemist. Maar de successen hebben we wel gedeeld via de groepsapp, zoals strobloem, salvia, zinnia en amarant.

Nell