Groentips & Groeninfo

Tips en Weetjes van de Zaai- en Stekgroep

November 2012

Een paar weken geleden zijn de leden weer bij elkaar gekomen. Bij die gelegenheid hebben zij de resultaten van het afgelopen seizoen besproken en zaden uitgewisseld.

In maart wordt er weer gezaaid in bakken binnenshuis. Niet zo heel vroeg in het jaar dus, zodoende hoeven de plantjes niet zo lang binnen te staan.

Zij hebben ook een paar tips voor u:

• De zaaigrond moet licht vochtig zijn. Daardoor kan er mos en algen groeien op de grond. Daarom het advies: Strooi de grond na het zaaien af met een dun laagje brekerszand. Dat is een grove zandsoort waar het water gemakkelijk door heen sijpelt maar toch de grond goed vochtig houdt.
  • Druk het zaaibed licht aan met een plankje. Heel handig is het als u daar eerst een klein knopje aan vast schroeft.
  • Elke vrijdagavond zend de BBC een goed tuinprogramma uit om 21.30 uur. Natuurlijk is een beetje kennis van de Engelse taal dan wel handig, maar de voorbeelden zijn zo duidelijk dat het toch goed te volgen is. Het programma heeft geen commerciĆ«le bijbedoelingen.
  • Kijk ook eens op de landelijke website van Groei& Bloei. Daar staan vaak filmpjes over stekken. www.groei.nl

Veel plezier met uw bezigheden!

Zaai- en Stekgroep

Botanie