Home

De Vier Jaargetijden

NIEUWSBLAD - 26e jaargang no.2 - april 2019

Het eerste kwartaal van 2019 is alweer verstreken. U treft een voorwoord aan van Tannie. Truus is wegens gezondheidsredenen teruggetreden en ik kom nu het bestuur versterken.  Het eerste jaar zal ik meedraaien en verschillende taken op me nemen. Velen van jullie zullen mij wel kennen, want ik ben al heel wat jaren lid van de club. Ook wel in verschillende commissies gezeten, maar dan nu in het bestuur.
 
Ik ben nog steeds aan het werk als adviseur onderwijs voornamelijk voor gemeenten. Dat is ook de belangrijkste reden dat ik op de dinsdagavond verhinderd ben en afgelopen keer niet bij de algemene ledenvergadering aanwezig was. 
 
Er hebben al veel activiteiten plaatsgevonden in het eerste kwartaal. De bloemschikcursussen zijn van start gegaan en een succesvolle snoeicursus op de volkstuin in Heenvliet met veel deelnemers. Tegel eruit, plant erin was een overweldigend succes. Afgelopen zaterdag was de plantenruil voor leden bij onze gastvrouw Nell Blaauw met verkoop van de bekende plugplantjes voor een goed doel. 
 
Over mijn eigen tuinwerk heb ik het nog niet gehad. Voor het eerst kwam ik dit jaar in tijdnood, want de lente ging vroeg van start en in mijn tuin stonden nog de graspluimen en verdorde stengels van het najaar. Maar de sneeuwklokjes, krokussen en sneeuwroem wilden echter gezien worden, dus in hoog tempo heb ik opgeruimd. Inmiddels zijn deze uitgebloeid en geniet ik van de kievitsbloemen, elfenbloemen en judaspenning. 
De Hosta’s die bij mijn in potten staan moesten schoongemaakt worden. Hier en daar wat aangevuld, omdat je toch altijd wel iets verliest in de winterse periode. Tot mijn plezier zie ik dat de verschillende salvia´s het weer gaan doen en al uitlopen. 
 
Een oproep, namens het bestuur, wil ik nog aan u tuinliefhebbers doen. Er is dit jaar gekozen voor een 4-daagse reis in Noord-Nederland en Duitsland. Het is een prachtige reis waarin veel mooie tuinen worden bezocht. Het is een niet al te dure reis, zoals wanneer we naar Engeland of Ierland gaan. Het loopt echter nog niet storm met inschrijvingen. Schrijf u in, want er is altijd een heel prettige sfeer onder elkaar. Anders zijn we genoodzaakt om de reis open te stellen voor de andere afdelingen. De organisatie van deze activiteiten doen we voor onze afdelingsleden. 
 
Gardenista komt er eerst aan en er is een ééndaagse voorjaarsreis reis gepland op 17 mei. Tot ziens.                                           

 Tannie

 

Bestuur

Home

Laatste updates

meer
14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923