Snoeicursus

19 maart ’16 Snoei instructie bij Wim.

Zaterdag morgen 10 uur waren we uitgenodigd om het snoeien van fruitbomen onder de knie te krijgen. Het was even zoeken om op de Haasdijk te komen, want bij Abbenbroek was de Stationsweg afgesloten. Dit is misschien de reden dat twee deelnemers het adres niet hebben kunnen vinden. We werden door Wim welkom geheten en werden in de voorkamer met koffie en cake ontvangen.

Nadat Frans de financiën geregeld had met de deelnemers en hij een wervend praatje voor de niet leden had gehouden om toch vooral lid van onze vereniging te worden en te blijven gingen we na de koffie met 12 deelnemers de boomgaard van de zoon van Wim in.

Hier werd op zeer duidelijke wijze uitleg gegeven hoe er gesnoeid dient te worden en ook wanneer dit het beste kan gebeuren, als voorbeeld werd een kiwi behandeld en was meteen duidelijk dat dit niet de juiste tijd was, de plant begon direct te bloeden.

Het weer zat ons geweldig mee want na een poosje kwam zelfs de zon er nog even door

Alle deelnemers kregen de gelegenheid om hun vragen te stellen, waarop duidelijk antwoord kwam van de expert in deze.

De instructie zou tot 12 uur duren maar om een uur gingen de laatste deelnemers pas met een voldaan gevoel naar huis.

De instructie was zeer de moeite waard en mag volgens de deelnemers volgend jaar weer op de agenda staan: Wim, Abbenbroek.

Heel hartelijk bedankt.

Is getekend Piet. Een van de deelnemers en lid van Groei en Bloei