Foto's

Avond fietstocht 15 juni 2016, het weer was ons goed gezind, het was droog en de zon ging zelfs schijnen. We hadden er in ieder geval allemaal heel veel zin in. Margreet had een leuke tocht georganiseerd waardoor we meer gezien hebben dan alleen tuinen van leden van Groei en Bloei. Je merkt wel dat we allemaal wel een beetje nerveus waren als je je tuin open stelt. Wat zouden onze leden ervan vinden en bij elke tuin was het een opluchting en was ieder enthousiast. Zo zie je ook dat elke tuin uniek is en zo persoonlijk.

We zijn gestart bij de tuin van Bep, zij tuiniert al meer dan 50 jaar. Haar tuin werd gesierd door veel rozen,bloemen en haar gras was prachtig en daar besteed Bep ook veel aandacht aan door organische mest te gebruiken, wel wat duurder gaf Bep aan maar het resultaat mocht er wezen. Achter in de tuin had Bep een doorgang gemaakt naar een achtertuin kamertje. Leuk om te zien dat Bep zoveel plezier heeft in haar tuin en er dagelijks van kan genieten, ze verraste ons me teen heerlijk ijsje. Leuk dat Bep hup op de fiets met ons mee ging om de andere tuinen te bezichtigen.

Daar gingen we allemaal weer op de fiets op weg naar Karin, via de garage kwamen we in de tuin die sfeervol was ingericht, er was zelfs een waterpartij waar kikkervisjes, salamanders te vinden waren. achter in de tuin heeft karin een heerlijke plek gerealiseerd waar zij kan relaxen en zelfs als het regent kan je daar van je tuin genieten. Er was veel te zien, bij veel planten was de benaming erbij gezet. Karin heeft een goedkope oplossing gevonden om slakken te vangen zo staat er her en der een bloempot in de grond met een lege glazen groente pot waarvan de deksel omhoog gehouden wordt door 3 knijpers die dan in de bloempot geplaatst word met bier erin. Ondanks de potten worden nog veel slakken weg gevangen in de tuin. Bij Karin hebben we koffie en thee gedronken met iets lekkers erbij.

Na al het moois bekeken te hebben gingen we verder met onze fietstocht omweg naar mijn tuin (Margaret), ik was best nerveus met zulke leuke tuinen bezichtigd te hebben, maar de reacties waren zo leuk dat mijn zenuwen zo weer weg was en plaats maakte voor blijdschap. Mijn tuin heeft een overkapping aan het huis waar we gezellig met veel mensen kunnen eten, drinken en genieten. In mijn tuin zie je ook dat er ruimte vrij is gemaakt voor Japanse nachtegalen die prachtig kunnen fluiten. Grote verzameling fuchsia’s en wat ben ik trots dat ik heel veel planten in de winterkas heb kunnen overhouden en die al helemaal in de bloei staan op dit moment. Mijn tuin is niet groot, maar zeker de moeite waard geweest.Mijn wens is nu nog dat het zaaien mij beter afgaat, ik blijf proberen zal toch eens gaan lukken. Nu doe ik gelijk een oproep aan nog meer leden om hun tuin open te stellen tijdens de fietstocht, zo leuk en gezellig en je leert elkaar ook kennen.

Dan op weg naar de laatste tuin bij Wil die had zich helemaal voorbereid op de komst van de leden en had voor een hapje en een drankje gezorgd. ook haar tuin was verrassend, zag er zeer onderhouden uit. Veel bloemen stonden in bloei, zeeuws knoopje,clematis, jasmijn en vele andere planten. Ook de voortuin van Wil was verrassend ze gaf aan eerder haar voortuin leuker te vinden dan haar achtertuin, maar door meer aandacht aan haar achtertuin te besteden en zoals Wil aangeeft “ik doe maar wat”. Mocht Wil haar tuin er zeker zijn. Zo zie je maar dat je niet altijd een ervaren tuinierde hoeft te zijn als je er maar plezier aan beleefd en kan genieten.

Kortom een zeer geslaagde avond alle leden die hun tuin hadden opengesteld kregen een vogelvoeder huisje, waarvoor onze dank.

Margaret

Laatste updates