Foto's

Fietstocht

Donderdagochtend 18 augustus 2016

 – het was heerlijk weer – fietsten we met 15 mensen richting Hekelingen en namen we het leuke fietspad langs het Spui, op weg naar Zuidland. Daar dronken we koffie op de markt bij 's Landsbakkie, waar we lekker buiten konden zitten.

Daarna ging het verder over de oude trambaan richting Oudenhoorn, en vervolgens naar Zwartewaal voor de lunch in theetuin De Bonte Kip. De eigenaresse serveerde eerst een glaasje koud water en vertelde iets over het ontstaan van de theetuin.

We genoten van heerlijke door haar zelf gebakken taart met koffie, thee of sap, en eten hier onze meegenomen boterhammen op. Het prachtige uitzicht op het Brielse Meer, met zijn vele voorbij varende bootjes, kregen we er gratis bij.

We konden ook de bloemen- en kruidentuin bekijken en de kippen die daar gewoon los rond liepen met hun kuikentjes. Heel leuk!

Daarna fietsten we langs Heenvliet naar Geervliet waar we de tuin van Corrie  hebben bekeken. Corrie vertelde over de geschiedenis van het huis en de tuin. Een mooie tuin, met bijzondere planten. De theetafel stond al klaar en ook dat was genieten.

Toen nog het laatste stukje fietsen naar Spijkenisse. Al met al hebben we ongeveer 42 km gefietst. Niemand vond het te zwaar hoorde ik, dankzij de e-bike!

Met dank ook aan Corrie S, die het aandeel van Bep  in de organisatie had overgenomen.

Janny

18 augustus, foto's van Corrie

Laatste updates

meer
14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923