Activiteiten & Actueel

Tuinkring 2017

Tuinkring 2017

Naar: Volgende bijeenkomst

8 december,

Na enig gezoek naar een passende datum zijn we die vrijdag met z'n achten bij Intratuin Rhoon geweest. Rondkijkend naar het restaurant gelopen, gezellig koffie gedronken met wat lekkers en daarna op ons gemakje naar al die leuke, of mooie, of grappige kerstspullen gekeken. Hier en daar wat aangeschaft natuurlijk. En na een paar uurtjes weer terug naar huis.

1 november

Ine voelde zich weer zo flink en gezond dat ze ons uitnodigde op woensdagmiddag bij haar thuis. Het was gezellig met elkaar weer eens bij haar te kunnen zijn. Het was een koude middag dus zittend op haar balkon van het uitzicht genieten was niet mogelijk. Maar gewoon rondkijken naar de mooi verzorgde plantenbakken kon natuurlijk wel.

 

15 september

Deze vrijdag middag waren we bij Radost. Ze verraste ons met eigen gemaakte lekkernijen.de middag vloog weer om met gebabbel. Tot slot hebben we in de tuin rondgekeken. Toen was het gelukkig droog. Het water voor het huis stond hoog vanwege de vele regen van de dagen ervoor. De witte bloemen in de plantenbak in de voortuin was een onbekende bloem. Gekocht in een supermarkt!

 

23 augustus

We boften bij Margreet, want het was heerlijk weer. We hebben lekker in de tuin gezeten en rond gekeken. Met z'n negenen waren we. Er viel van alles te zien Er waren leuke plekjes met verschillende voorwerpen. Tot slot maakte Margreet er ons op attent dat ze ook plantjes in de dakgoot had staan. Grappig.

21 juli 

Gerda had ons uitgenodigd voor de lunch in de tuin. We boften want het was stralend weer. Dus een prima plek om al genietend van tuin en hapjes en drankjes elkaar weer te zien en bij te praten. Haar tuin stond er stralend bij. Een mooie, lange border, prachtig grasveld en verrassende bloemen. Vlakbij het terras staan hele ijle paarse bloemen. Beeldig.

7 juli

We waren bij Nel met een gezellige groep. Na al het mooie weer hoopten we erop dat we heerlijk in haar mooie tuin konden genieten van een zonnetje. Maar nee. Het was bewolkt en fris. Wel droog, Dus Na de thee konden we wel rond kunnen kijken bij haar borders. Verbazing over de Geitebaard, die zo mooi rechtop stand, ondanks de storm en de regen die we achter de rug hadden. Jaja, die staat vast gebonden aan de schutting.

24 mei

Ernie heeft een bezoek aan de beeldentuin in Heenvliet georganiseerd. Op die woensdagmiddag kregen we een rondleiding over dit mooie park met uitleg over de beelden die we gezien hebben. Jammer dat het maar zo kort duurde, want het is er prachtig. En helaas, op woensdagmiddag is alle horeca gesloten. Ernie zelf moest al weer vroeg weg voor een belangrijke afspraak. Met elkaar zijn we nog wel elders een kop thee gaan drinken. Het was heerlijk weer!

12 april

Er is een groepje op bezoek geweest bij Janny. heel gezellig. Dit keer kon ik er zelf niet bij zijn. Jammer

24 maart,

We waren uitgenodigd bij Lenie v.P. om wat te maken van paverpol. Dat is niet gelukt. toch te weinig belangstelling voor dit experimentje. Geeft niet. We hebben gezellig gebabbeld bij de thee.

17 februari 2017

Het nieuwe tuinjaar zijn we begonnen bij Olga met z'n tienen We hebben weer bijgepraat en genoten van alle bloeiende sneeuwklokjes. Maar ook de winterakonieten bloeiden en de camelia pronkte met een aantal bloemen.De meeste sneeuwklokjes zijn Galanthus nivalis, een oude soort, die zich geweldig uitbreidt. Met de paar andere soorten gaat het vermeerderen heel langzaam en soms zie ik er na jaren niets meer ven terug.

meer
14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923