Foto's

Fietstocht

 

Donderdagochtend, 17 augustus fietsten we met regenachtig weer richting Hekelingen naar een familie aan de Westdijk.

We werden heel hartelijk ontvangen, de fietsen konden droog in de garage staan en de koffie met koek stond klaar in de aangrenzende kas.

Intussen was de regen gaan stromen en kletterde hij op het glazen dak; dat maakte het dubbel gezellig binnen. Martien is fervent bijenhouder en wilde zijn liefde graag met ons delen. Hij had daartoe een leuke en leerzame quiz gemaakt om te testen wat wij van bijen wisten. Nou dat moet hem niet meegevallen zijn. Wij weten veel van bloemen en planten, maar bijtjes ho maar.

Inmiddels is dit natuurlijk radicaal veranderd. We weten nu bijvoorbeeld uit hoeveel bijen een bijenvolk bestaat, iets over hun sociale leven, hoeveel eitjes de bijenkoningin per dag legt, hoever de bijen van hun bijenkasten kunnen gaan om stuifmeel te verzamelen.

De tijd vloog voorbij. Het was inmiddels droog geworden, dus konden we nog even de natte tuin in. Ook de moestuin zag er heel goed uit. Marianne deelde groente uit zoals courgettes en rode bieten en er werden heel wat potjes vers geslingerde honing aangeschaft. In overleg met elkaar werd besloten ondanks de buien door te gaan met de fietstocht.

Via Simonshaven en Abbenbroek kwamen we in Vierpolders bij theetuin De Vogelhof aan. De eigenaresse  ontving ons met verbazing dat we ondanks de regen toch met 16 personen waren gekomen. Het was toen droog en we konden in de tuin in de verschillende zitjes onze boterhammen opeten, met een drankje en heerlijke eigen gebakken taart.

De Vogelhof dankt haar naam aan de verschillende volières die er zijn met diverse soorten tropische vogels. Ook liepen er pauwen los, zelfs een met kuikens en een kip met heel kleine kuikentjes. We hebben nog groente en fruit gekocht in het winkeltje en toen ging de fietstocht weer verder via Zwartewaal naar Geervliet.

Tanny ontving ons onder de paraplu, eerst in haar voortuin, met veel bijzondere planten, zoals de vaste lelie in een prachtige roze kleur (Turkse lelie?).

Haar achtertuin bestaat eerst uit een grote verzameling Hosta's in potten - met prachtig blad; niet aangevreten door slakken. Haar borders met vaste planten en de opvallende Pindakaasboom waren helemaal top!

We kregen thee met een bonbon aangeboden en namen erna afscheid van Tanny en haar tuin. Vervolgens gingen we op weg naar Spijkenisse.

We hadden inmiddels 40 km gefietst en ondanks de regen was het een heel geslaagde en verrassende dag.

Janny

meer
14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923