Activiteiten & Actueel

Tuinkring 2018

Hallo allemaal. Het nieuwe jaar is begonnen. 2018

 

volgende bijeenkomst 2018

16 november zijn we bij Nell geweest. Voor haar tuin en om haar verjaardag nog te vieren.Gezellig, met heerlijke ardbeienvlaai bij de thee. Gelukkig liet het weer het toe om in haar tuin rond te kijken. Veel groen, een beeldig bloeid stuikje, een opvallende ricinus bij de vijver en een grote spin in een boom. En een mooie reiger van paverpol.

 

24 oktober hadden we een inspirerende middag bij Wil. Wat een beeld van een slinger lag er buiten op de tuintafel. Gebonden van veel groen, bessen en bloemen. Bovendien was er veel mooi keramiek te zien en andere decoraties. Ondertussen weer gezellig ervaringen uitgewisseld bij de thee en een drankje. Het weer werkte ook mee. Heerlijk rondgekeken in de tuin. Daar stond een bijzondere spar, die vroeger kerstboom geweest was.

  19 september zijn we op bezoek geweest bij Ine. Zoals altijd: fijn om elkaar weer te zien Een gelegenheid om  bij thee en een drankje en wat lekkers bij te praten. En natuurlijk vanaf het balkon van de planten en het mooie uitzicht te genieten.

Woensdag8 augustus hadden we Tuinkring bij Gerda. Heel bijzonder, want Lenie v.P. was er ook bij. Ze was gebracht en Gerda en Herman hebben haar weer terug gebracht. Ze heeft genoten! En jullie, hoop ik, ook. Jammer genoeg kon ik niet aanwezig zijn.

Woensdag 25 juli zijn we bij Mart geweest. Omdat het vreselijk heet was, was de ontvangst 's morgens . dan is er er schaduw in haar tuin. De temperatuur liep die dag op naar ongeveer 30 gr. Het was heerlijk onder alle parasols. met kopjes koffie, koele drankjes en leuke hapjes vloog de tijd voorbij. Haar tuin was drastisch veranderd, want de grote vijver was helemaal verdwenen. ettelijke kubieke meters zand waren er voor nodig om er een perk van te maken. Prima gelukt. Een heerlijk tuin om in rond te wandelen. En Ernie had een planten app.

Vrijdag 22 juni waren we bij Ans. Zoals gewoonlijk hebben we eerst bijgepraat. Vooral over de helikoptervluvlucht die Ans en Hans gemaakt hebben. Boven onze eigen omgeving. Een hele belevenis die te bekijken was in het fotoboek dat ze gemaakt hebben van hun eigen luchtfoto's. Daarna in de tuin rondgelopen waar Hans hun spiksplinter nieuwe automatische grasmaaimachine lieten zien. Prqchtige floksen stonden er in bloei, hortensia's en hosta's. Bij het naar huis gaan kregen we allemaal een boeket Annabellen mee.

Woensdag 16 mei waren we bij Olga. Het was stralend weer. Wel met vrij harde noordelijk wind. Maar in die tuin zit je dan toch lekker beschut. Eindelijk konden we dus weer eens buiten zitten tijdens een Tuinkringmiddag. De tuin was al een bloemenzee geweest, met de bloeiende rododendron, blauwe, en rose wilde hyacintjes. de vergeetmijnietejs stonden in bloei en de eerste roos en eerste grote clematisbloemen. Clematis montana bloeide volop. Evenals de Orchidee Bletila striata. In 1999 één plantje gekocht op de geraniummarkt voor fl. 5,-. En ...wat bracht Ernie mee? een luciferplantje.

Vrijdag 6 april kwamen we bij elkaar bij Lenie de W.. Het was fris buiten, maar zonnig. toch te koud om buiten te zitten. Binnen hebben we zitten babbelen bij de thee en lekkers. Maar natuurlijk hebben we ook buiten rondgekeken. Het meest viel de prachtig bloeiende Schoenlappersplant op, Bergenia. Ook het hangende 'tuintje' aan de schutting natuurlijk.

16 maart waren we bij Lenie v.P. Het was een koude dag. Maar binnen was het warm en gezellig. Fijn om elkaar wer te zien. Bij de thee met mooie, lekkere chocolaatjes hebben we heel wat gebabbeld.

21 januari waren we bij Mieke. Zij is gek op sneeuwklokjes dat zie je meteen als je de kamer binnenkomt: allerlei voorwerpen versierd met sneeuwklokjes. Haar tuin was behoorlijk gehavend door de storm van de afgelopen tijd. Maar toch vond ik sneeuwklokjes met gele tekening. En grote klokjes met een zonnecelletje.

 

Wonderlijke schaduwen van de sneeuwklokjes op de foto.

meer
 
14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923