Groentips & Groeninfo

 

Noten/Rozijnen brood (eigen recept) van Ellen Helder

 

400gr rozijnen-100gr krenten, samen weken in geurige thee (lapsang)

200gr notenmelange-1

losgeklopt ei

100gr bruine suiker of honing

zout-nootmuskaat-veel kaneel-kruiden, eventueel koriander of kardemom naar eigen keus.

Alles hierboven mengen.

 

350gr bloem (half volkoren/half wit) en 2 theelepels bakpoeder.

Met melk een stevig deeg maken van alle ingrediƫnten.

 

In de broodvorm de helft van het deeg doen, glad strijken en dan over de gehele lengte ongeveer 10 paranoten en evenwijdig 10 ontpitte dadels leggen. Daarna de rest van het deeg er bovenop.

Op 170 graden ? 1uur in de oven.

 

Laat het Ellen weten als jullie de taart gebakken hebt!

(pmehelder(at)quicknet.nl

meer

Het smulhoekje van de club. Iedereen die hier wat lekkers in kwijt wilt kan mailen naar: info@spijkenisse-hoogvliet.groei.nl

20
May
Botanie
19
May
De schrik van de straat