Groentips & Groeninfo

 

VERSE PERENTAART.

  

Voor het deeg

150 gr bloem

60 gr basterdsuiker

1 tl citroenrasp

60 gr boter

1 eidooier.

 

Mascarponeroom

125 gr mascarpone

60 gr suiker

1 ei

half zakje vanille suiker        

1 el bloem

2-3 lepels melk

 

4 rijpe peren

sap van een halve citroen

45 gr geroosterde hazelnoten anderhalve lepel basterd suiker

1 el abrikozen jam

1 eetl. likeur

 

Meng voor het deeg de ingrediƫnten door elkaar met 2-3 lepels koud water tot een deegje.

Smeer de vorm in met boter en bekleed deze met het deeg.

Oven op 190 graden voor verwarmen.

Dan naar 170 graden.

Op het deeg vetvrij papier leggen en vullen met een blindbak product ( bijv.bonen )

15 min bakken en daarna wat laten afkoelen.

 

Meng de mascarpone met de ingrediĆ«nten en strijk dit over het afgekoelde deeg.

 

Peren schillen, klokhuis er uit, in vieren delen en besprenkelen met citroensap en op de mascarpone leggen .

Hazelnoot klein malen en over de peren strooien met wat suiker.

 

45 min bakken tot dat hij goudbruin is .

 

Uit de oven gelijk met de likeur besprenkelen .

 

Lekker joh

Sonja

 

meer

Het smulhoekje van de club. Iedereen die hier wat lekkers in kwijt wilt kan mailen naar: info@spijkenisse-hoogvliet.groei.nl

14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923