27e jaargang nummer 1 – januari 2020

Op het moment, dat ik dit schrijf zitten we al weer in de wintertijd. Daar moet ik altijd even aan wennen. Ik word dan toch nog lang op dezelfde tijd wakker. Ook buiten kan je duidelijk zien, dat de winter eraan komt. De mooie verkleuring van de planten, vooral de Chinese Kornoelje wordt heel mooi rood. En natuurlijk de vallende blaadjes. Gelukkig word ik daar niet heel depri van. De laatste werkzaamheden in de tuin moeten nog worden gedaan, maar dat is niet veel meer. Het gereedschap moet schoongemaakt en kan opgeborgen worden. We gaan weer plannen maken voor volgend jaar.

Voor de vereniging zijn we daar al volop mee bezig geweest. We hebben weer mooie lezingen uitgezocht. Daarover lezen jullie verderop in het blad meer. De snoeicursus staat vast en natuurlijk hebben we in het voor- en najaar weer de stekkenruil. Natuurlijk beginnen we het nieuwe jaar met de Nieuwjaarsbijeenkomst, waar we onder het genot van een hapje en een drankje gezellig kunnen bijpraten, aan de hand van het fotoboek, dat is samengesteld door Ans. Voor de wat serieuzere zaken hebben we de jaarvergadering. Ook gaan de bloemschikcursussen van start. Allemaal op een nieuwe locatie, omdat we geen gebruik meer kunnen maken van Loods 19. Marion heeft er heel veel energie in gestoken om dit voor elkaar te krijgen en met succes.

Wat dat betreft zijn we als bestuur heel blij met onze commissies en vrijwilligers. En met hen gaan we er weer een geweldig jaar van maken.

De allerbeste wensen voor een mooi, groen en bloeiend 2020.

Wil van der Vaart