Spijkenisse-Hoogvliet

De Hessenhof

Eén van mijn favoriete kwekerijen dat is toch wel ´De Hessenhof´ aan de Hessenweg 41 in Ede.

Het is een biologische vastenplantenkwekerij en die zijn dun gezaaid in Nederland. Het is geen grote kwekerij maar hij presteert toch elk jaar om 2 à 3000 verschillende soorten om te zetten en afhankelijk van de maand dat je de kwekerij bezoekt is het aanbod zeer gevarieerd.

Het leuke is dat je ook heel bijzondere soorten kunt vinden, die je echt niet van plan was om te kopen maar waar je niet omheen kunt en vervolgens koopt. Opvallend bij binnenkomst van de kwekerij is de uit de kluiten gewassen Tetrapanax papyrifer ´Rex´.

Zelf heb ik een uit zaad opgekweekt exemplaar gekocht op de kwekerij en inmiddels heeft mijn plant ook steeds meer ruimte nodig en verdringt zijn buren. Met een zomerreisje van Groei & Bloei zijn we ook een keer langs geweest en na het bezoek kregen wij een plantje. Mijn keus was gevallen op Campanula latifolia ´Witte Wieven´ die op zijn kwekerij was gekruist. De naam is door Hans Kramer, de eigenaar van kwekerij, bedacht. Deze plant komt elk jaar weer terug en heeft mooie witte klokken (zie de bijgevoegde foto naast de grote witte Delphinium elatum ´Black Eyed Angels`).

Deze laatst genoemde plant komt ook van De Hessenhof. De afbeeldingen die bij dit verhaaltje staan, zijn planten die ik daar in de loop der jaren heb gekocht.

Breed Klokje - Campanula latifolia ‘Witte Wieven’ en

Ridderspoor - Delphinium elatum ‘Black Eyed Angels’

Het laatste wat ik ook heel geweldig vind dat is de gecomposteerde bladaarde. Dit is echt een toevoeging aan de grond in mijn tuin. Wanneer ik een plant poot, dan vermeng ik de bladaarde met de grove klei waarop ik tuinier en ja de aanhouder wint, want de aarde wordt meer en meer toegankelijker om te bewerken. Het is voor mij een hele fijne kwekerij en staat bij mij hoog genoteerd!!

Tannie