Spijkenisse-Hoogvliet

Deel 3 Sunsister de Salviakwekerij,

Mijn favoriete kwekerij  Deel 3

Sunsister de Salviakwekerij, zo staat deze kwekerij genoemd wanneer je googelt. Een kwekerij in een oude kas in het Westland.

Niet eens zover vanaf onze woonplaatsen binnen de afdeling.

Ik mag deze kwekerij graag bezoeken, maar dit jaar met de lockdown is het er nog niet van gekomen, terwijl ik zo gek ben op deze prachtige bloemetjes. Zo verfijnd en zo’n grote hoeveelheid bloemetjes komen er aan één plant. Schitterend.

Wanneer de bloei is gestart en je houdt de plant goed bij met het verwijderen van uitgebloeide takjes, dan bloeit de plant tot diep in de herfst. Dit jaar was een bloemknop overwinterd en begin maart was deze knop uitgekomen en stond dit bloemetje in zijn eentje te bloeien tussen de krokussen. In deze periode nu we allemaal veel thuis zijn kunnen we de website van Sunsister bezoeken en zelfs online onze bestelling plaatsen.

In mijn tuin hebben veel salvia’s de winter overleefd. Er is amper vorst geweest, maar soms in het voorjaar kan er toch nog vorst aan de grond voorkomen en die deelt dan een gevoelige tik uit aan de nietwinterharde planten.

Daarom is het raadzaam om pas na de drie IJsheiligen in mei de salvia’s die in de volle grond staan terug te zetten. Een hele mooie salvia vind ik ‘Shelldancers’ en ook ‘Amy’s Wish’.

Naast de salvia’s heeft deze kwekerij ook een mooie verzameling pelargoniums en kuipplanten.

Leonotis leonurus is ook een hele mooie plant, maar helaas is deze niet winterhard. We hebben een keer met een voorjaarsreisje de kwekerij bezocht in combinatie met de pluktuin iets verderop gelegen. En ook nog een tuin in Honselersdijk bezocht, waar laatst een artikel over in het maandblad van Groei&Bloei stond.

De website is www.sunsister.nl maar kijkt u eerst of de kas open is. Veel tuinplezier de komende tijd, want nu kom je erachter hoe belangrijk de tuin voor je is om in te zijn.

In ieder geval voor mij nu ik veel vanuit huis moet doen en thuis moet zijn. Nogmaals veel tuinplezier!

Tannie