Spijkenisse-Hoogvliet

Sevenhills

Deel 2
 
De favoriete kwekerij die in onze regio ligt is voor mij Sevenhills.

Deze kwekerij richt zich op de groothandel, maar donderdag, vrijdag en zaterdag is ze geopend voor particuliere verkoop.

De kwekerij wordt gerund door het echtpaar Henk en Elly Zevenbergen. In deze kwekerij kan ik heerlijk rondstruinen, wikken en wegen wat mijn aankoop zal worden. Ik word daar heel gelukkig van wanneer ik dat uitgebreide sortiment weer zie met al die mooie vaste planten.

In het voorjaar kan je me daar zeker aantreffen, want er is altijd wel een plant die de winter niet is doorgekomen en vervangen of aangevuld moet worden.

Wanneer je een startende tuinier bent is het zeker aan te raden om deze kwekerij gedurende het seizoen een aantal keren te bezoeken. Je kunt de border vullen met het aanbod van het moment en door het seizoen heen krijg je vervolgens een zeer gevarieerde border voor een schappelijke prijs met vaste planten.

Zo heb ik al verschillende tuinvrienden geholpen bij het beplanten van hun border. De kwekerij heeft ook een behoorlijk groot grassenassortiment en wanneer je twijfelt over de te maken keuze, kan Elly je altijd van advies voorzien. Zij weet of het gras zich uitzaait en welke sierlijke eigenschappen het gras heeft.

Ook bijzondere planten bieden zij aan naast het gangbare segment. 
 
Leuk is het wanneer je naar een soort of variëteit hebt gevraagd en op dat moment niet aanwezig,  je bij het volgende bezoek wordt geattendeerd dat de soort nu wel aanwezig is. Sevenhills is ook op de regio-evenementen aanwezig met een stand, zoals bijvoorbeeld op de Paardenmarkt in Heenvliet en de Burchtfair in Oostvoorne. 

Toch raad ik u aan eens de kwekerij zelf te bezoeken.  Het adres vindt u op de website www.sevenhills-vaste-planten.nl. U hebt dan gelijk de informatie over de openingstijden, want in de winter zijn zij gesloten.                                

Tannie