Spijkenisse-Hoogvliet

MIJN FAVORIETE KWEKERIJ Deel 5

Dit wordt de laatste aflevering van deze serie, want ik ben door mijn favoriete kwekerijen heen.

Intratuin is werkelijk een gigantisch, groen warenhuis geworden en niets is meer terug te zien van de kwekerij die voorheen in Poortugaal onder aan de dijk was gevestigd.

Ik had een cadeaubon gekregen die ik alleen kon besteden bij Intratuin. Nu is een cadeaubon iets wat ik niet moet vergeten, want anders komt hij in een lade te liggen en vergeet ik hem. Maar nu was ik er direct bij. Ik ging met goede moed naar Intratuin Rhoon, maar ik trof een enorme verbouwing aan met andere ingangen, het regende en het was onoverzichtelijk met bouwhekken en modderplassen.

Gelukkig kon ik de Ceratostigma willmottianum vinden. Dit is een leuk klein heestertje met opvallende blauwe bloempjes. Het wordt ook wel loodkruid genoemd. Bij de kassa kwam ik om af te rekenen en wat gebeurde er? Het bedrag werd van mijn cadeaubon afgehaald en ik kreeg voor het resterende bedrag een tegoedbon. Ik moest dus nog een keer terug. U begrijpt al uit het voorgaande dat het tuincentrum niet tot mijn favorieten behoort.

Ik weer terug na een aantal weken. De verbouwing was gereed en het personeel was druk doende om alles op orde te brengen voor de komende feestdagen. Bij de entree stond een bord dat de aangepaste winkel 560 bezoekers kan hebben en dan nog steeds voldoet aan de voorschriften van het RIVM inzake corona.

De entreehal leek mij wel 12 meter hoog geworden met een foodcorner en een host. En een oliebollenkraam bij de ingang. Kortom, helemaal opgezet om grote groepen mensen te ontvangen.

De kerstafdeling was volledig ingericht. Ik weet dat er zelfs busreizen naar deze Intratuin worden georganiseerd om de kerstafdeling te bekijken. Zeg maar een dagje uit. Ik ben tussendoor gegaan, de verkorte route naar de kassa, heb mijn 2 zakken cacaodoppen gekocht en heb het warenhuis verlaten. Veel mensen zullen dit een fijn tuinwarenhuis vinden, want er is heel veel te koop voor de inrichting van huis en tuin. Zelf zoek ik als tuinliefhebber naar exclusieve en mooie planten. Dan is dit niet meer de zaak waar ik moet zijn. Gelukkig blijven er voor echte plantenliefhebbers ook nog mooie kwekerijen over.

Tannie.