Spijkenisse-Hoogvliet

TUINKRING (2)

 

De tuinkring bestaat uit een groepje leden van onze eigen afdeling. We komen een keer per maand bij elkaar, meestal  in iemands tuin. 

Deze maand is het mijn beurt om de groep te ontvangen en natuurlijk wil je dan graag dat de tuin er een beetje spic en span bij ligt.

Dat bleek deze keer makkelijker gezegd dan gedaan. Omdat het al een tijd niet heeft geregend en we als klap op de vuurpijl ook nog een paar tropische dagen krijgen met een overdaad aan zon, is alles gortdroog en dreigt de boel te verbranden. Hier valt niet tegen te sproeien, wel krijgt het gazon nog een extra maaibeurt.

Natuurlijk regent het s’ochtends  maar vlak voordat de groep arriveert wordt het droog.

Dankzij de voortvarendheid van de man des huizes staat het terras in no time klaar en kunnen we toch buiten genieten van de thee met zelfgebakken cake.

Daarna volgt natuurlijk een rondje door de tuin en ook staat er altijd wel een bak vol stekjes (ik kan nou eenmaal niks weggooien wat plantjes betreft) waar iedereen die dat wil iets van zijn gading uit kan halen.

Daarna vullen we de middag met bijpraten en het vullen van ons lief en leed potje. Tegen 5 uur gaat iedereen huiswaarts. Volgende maand is het weer iemand anders haar beurt!

Gerda