Spijkenisse-Hoogvliet

Mijn favoriete kwekerij (4).

 

De vroegere kwekerij heet nu Tuincentrum Van den Berg. Nog niet zo lang geleden kon je hier vaste planten, struiken en bomen kopen en dit kan nu, weliswaar in mindere mate, nog steeds. In het voorjaar heeft deze kwekerij een uitgebreid assortiment eenjarigen en voorgetrokken groenteplantjes die door hen zelf worden gekweekt tegen een aardig prijsje.

Wat er in de loop van de jaren is gewijzigd, dat zijn de randartikelen. Zo zie ik dat als tuinliefhebber. Een gigantisch collectie van stenen, tegels en zelfs tot kunstgras aan toe. Heel veel snuisterijen waaronder potjes en hebbedingetjes in allerlei materialen zijn binnen in de kas te verkrijgen. Gelukkig hebben ze ook een groot assortiment aan meststoffen en grondverbeteringsproducten. Wanneer je even wat nodig hebt dan is het een prima tuincentrum. Nog even op hun website gekeken en ja dat ziet er ook heel mooi en gelikt uit.

Maar wanneer je op zoek bent naar een speciale plant dan is er geen catalogus te vinden met hun aanbod. Het zijn altijd toevalstreffers. Deze gekleurde bladplant, Coleus, vroeger een kamerplant, kocht ik van het voorjaar. Hij staat er nu werkelijk prachtig bij! Soms heb je weleens minder geluk met je aankoop van eenjarigen en dat ondervond ik in het voorjaar. Een oranjegekleurde begonia met donkerbruin blad heeft misschien maar 1 week gestaan. Deze was uit zijn kracht gegroeid. Helaas.

Hun adres op internet is: tuincentrumvandenberg.nl. Je vindt het in Vierpolders en daar is het niet te missen.

 

Tannie.