28e jaargang nummer 3 – september 2021

VOORWOORD

We beleven met deze pandemie een bijzondere tijd.

De leefregels rond corona proberen ons zoveel mogelijk van elkaar weg te houden.

Maar wij laten ons niet kisten en blijven als vereniging onze uiterste best doen om de contacten met de leden in stand te houden.

Ook al zijn enkele activiteiten niet doorgegaan, ons verenigingsleven blijft bloeien. In dit nieuwsblad kunt u dan ook verslagjes lezen van onze bijzonder geslaagde zomerreis naar Brummen en van de succesvolle activiteiten van de Tuinkring en de Zaai- en Stekgroep.

Bovendien was de Opentuinendag in Rhoon een bezoek meer dan waard. Hopelijk heeft corona u er de afgelopen tijd niet van weerhouden om eens vaker de tuinen van tuinvrienden of –vriendinnen te bezoeken. Veel tuinen waren een enorme bloemenzee; ze waren als het ware “ontploft” door het groeizame weer.

Dit zorgde helaas ook voor een explosie van onkruid en bij sommige tuinliefhebbers voor een ware slakkenplaag.

Lees maar eens het slakkenverhaal in dit nummer. De komende tijd staan er nog de nodige activiteiten op het programma.

De reis naar de Chelsea Flower Show van 23 t/m 25 september (in samenwerking met andere afdelingen van onze vereniging) is helaas in de laatste week van augustus nog door Garden Tours afgeblazen.

Voor de Fietstocht van 26 augustus is er nog deelname mogelijk als u er vlug bij bent.

Verder organiseren we op 16 oktober de Najaarsplantenruil.

Ook is het bestuur bezig met de organisatie van de Algemene Ledenvergadering en kunnen we rond begin december onze bekende Kerstworkshop verwachten.

Wij houden u op de hoogte!

Frans Overes.