Spijkenisse-Hoogvliet

29e jaargang nummer 1 – januari 2022

VOORWOORD

Momenteel zijn we in de periode aangekomen met de kortste dagen. Nog een paar dagen dan hebben we weer de kortste dag gehad op 21 december. Gelukkig gaat de zon zich dan weer meer noordelijk bewegen, laat de Steenbokskeerkring achter zich en komen de weer langere dagen aan. We hebben nu met een kleine wereld te maken met de mist die deze maand regelmatig voorkomt en de winterse buien die over de regio trekken. Alles wijst op winter, met soms een randje rijp aan de bladeren die er nog liggen. De tuin is momenteel ook in grote rust en heerlijk is het toch om buiten te zijn. Je ziet nog salvia’s die in bloei staan. De grassen geven een mooie structuur aan de tuin evenals de nu kaal geworden bomen en struiken. Heerlijk om rust te vinden in je eigen kleine wereld: je tuin, dakterras, balkon of je mini-jungle in de vensterbank.Afgelopen herfst heb je de nodige voorbereidingen kunnen treffen voor het nieuwe tuinjaar 2022. Het klinkt heel ver, maar is al behoorlijk dichtbij. Ook nu kun je alvast weer nieuwe plannen bedenken voor de tuin.

Even de wereld buiten sluiten met al zijn doemberichten en genieten van al het moois dat er nog steeds is.

Als bestuur maken we ook alweer plannen en die kunt u verderop in het boekje lezen. We zijn ook heel blij dat aan onze oproep om meer hulp te krijgen gehoor is gegeven. Dit kunt u lezen bij het stukje van de reiscommissie. De basis voor het bestuur is te smal aan het worden en we willen zeker dat nog meer enthousiaste leden zich melden, want vele handen maken licht werk.

Ik wens u de beste wensen voor een nieuw bloemrijk jaar toe en dat we weer kunnen gaan genieten van elkaars tuinen en mooie bloemcreaties!

Tannie Goedbloed

Home