Spijkenisse-Hoogvliet

Open tuinen dag 2024

Tom en Els - Valkhoek 25, 3201 SN  Spijkenisse

  Tom en Els hebben een gezellige speelse tuin met veel groen en kleur.  Het is nog een jonge tuin, die dus nog volop in ontwikkeling is. Wat deze tuin extra bijzonder maakt is dat zij zelf beelden creëren van (winterhard) keramiek en deze worden in tuin tentoongesteld! Bijvoorbeeld grappige, kleurrijke dierenbeelden worden geëxposeerd. De beelden zijn een leuke aanvulling op de planten.

  U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.
  Bent u na het lezen van dit artikel nieuwsgierig naar alle mooie kunst die Els en Tom maken? Kijk dan eens op hun website: www.keramiekmeteenglimlach.nl

  Tuin met keramiek van Els en Tom

  De tuin van Jolanda en Remco in aanleg, deze zomer waarschijnlijk volop in bloei

  Jolanda en Remco – Albrandswaardseweg 121, 3171 XA Poortugaal

  De tuin van Remco en Jolanda is meer dan 1000m2 groot en ligt aan de polder Albrandswaard in Poortugaal en heeft een wijds uitzicht. Deze tuin is nog relatief jong (6 jaar) en jaarlijks wordt er door het jonge stel weer een nieuw stukje aangepakt. Zo is de vijver vorig jaar pas gegraven en worden steeds meer bomen en planten aan de tuin toegevoegd. Verder zijn er in de achtertuin een moestuin, een kas, een kampvuurkuil, een terras en verschillende borders te bezichtigen. In de voortuin zijn verschillende bakken geplaatst voor een speels effect en is de oprijlaan voorzien van een rij wilgen. U bent van harte welkom.

  *Belangrijk om te vermelden is dat er maar een beperkt aantal parkeerplaatsen op het terrein zijn. Mochten deze vol zijn, dan kunt u parkeren bij de vlakbij gelegen school (Don Bosco Rhoon).

  Frans en Martha  – Irisstraat 26, 3202 RL Spijkenisse

  De tuin van rond 250 vierkante meter is ongeveer 25 jaar geleden aangelegd en is een eigen ontwerp.

  Het is een verzamelaarstuin met tal van bijzondere vaste planten, gecombineerd met bollen en zelf gekweekte eenjarigen.

  Er zijn veel paden en paadjes, zodat je de planten overal van nabij kunt bekijken en tijdens het wieden niet op de aarde hoeft te staan. Er zijn enkele terrassen en plekjes om even te zitten en er is een rotstuin met een watervalletje. Tot de inrichting behoren verder een ren voor de krielkippen en een kasje met wat groenteplanten. De kas dient ook als winterberging voor potplanten en er wordt gezaaid en gestekt.

  Op de vrij kleine oppervlakte groeien veel verschillende planten. Daardoor zijn de plantengroepen niet zo groot en heeft de tuin een beetje het karakter van een cottage garden. Tussen de planten kan men allerlei beeldjes van dieren ontdekken.

  Er valt dus heel wat te beleven!

  Planten uit de tuin van Frans en Martha