28e jaargang nummer 1 – januari 2021

VOORWOORD

Momenteel zitten we in de weken met de kortste dagen en het loopt richting de feestdagen. Overal zijn er al berichten in het nieuws dat er mogelijk een totale lockdown op ons afkomt.

Wanneer het jaarboekje bij u in de bus valt, zullen we het weten of we de kerstdagen met een klein aantal hebben kunnen vieren en of er inderdaad een 3e golf is aangekomen. Ik begin maar even met te noemen wat niet is geweest en daarna wil ik uw blik richten op het nieuwe tuinjaar dat weer voor ons ligt. Er zijn geen lezingen geweest en ook nog niet gepland voor het komende jaar.

Er zal geen nieuwjaarsreceptie zijn om tuinnieuws uit te wisselen onder het genot van een hapje en een drankje.

De ledenraadvergadering zal dit jaar schriftelijk met u worden afgehandeld. In de convo van het 2e kwartaal krijgt u dan het vastgestelde jaarverslag van 2020 te lezen.

Intratuin heeft de stekker uit de actie “Tegel eruit en plant erin“ getrokken. De actie was heel succesvol en waarom deze is gestopt blijft gissen.

Zo dat is eruit! Nu wat we wel allemaal gaan doen of al gedaan hebben. Mijn tuin heb ik van het najaar winterklaar gemaakt. De platanen zijn geknot, de grote es in de voortuin is ook opgesnoeid. Te groot geworden hagen zijn teruggezet of zelfs verwijderd. De salvia’s die in de volle grond staan, hebben hun winterdek van cacaodoppen gekregen en de bollen zijn geplant. In het nieuwe jaar gaat iedere tuinliefhebber dagelijks zijn tuin in om al dat voorbereide werk van het najaar te bekijken!

De zaai- en stekgroep gaat weer druk in de weer met de zaden toe te vertrouwen aan de grond om in mei weer te kunnen ruilen.

De plantenruil gaat door!

De snoeicursus, waarschijnlijk samen met de volkstuinverenigingen van Geervliet en Heenvliet, gaat door en natuurlijk niet te vergeten de bloemschikcursussen.

De nieuwe reiscommissie is ook druk doende met de voorbereiding van een tuinenreisje. Dit kunt u verderop in het boekje lezen. We zullen er met zijn allen weer een mooi bloemrijk nieuw jaar van maken en we zullen onze activiteiten zo creatief mogelijk laten doorgaan om het contact met elkaar te behouden.

Hartelijk dank ook namens de andere bestuursleden voor de grote inzet die door alle vrijwilligers is gedaan.

Een mooi nieuw jaar toegewenst.

Tannie