Spijkenisse-Hoogvliet

Fietstocht 10 augustus 2023

Met 10 personen vertrokken we bij de Felicitaskerk voor een fietstocht van circa 30 km richting Maasboulevard.

Het is altijd genieten langs de Oude Maas te fietsen.

In Noord wachtte Ria ons op en fietsten we naar Heenvliet.

Om 10.30 kwamen we aan bij restaurant Markt 1. Buiten op het sfeervolle marktplein hebben we koffie gedronken met een heerlijk stuk taart.

Hierbij waren ook Ernie en Ans aangeschoven.

Rond 11.30 stapten we weer op de fiets naar Zuidland naar de tuin van Marja Mol aan de Stationsweg. Zij hield een interessant verhaal over haar huis, waar ze was geboren en waar ze later weer terugkeerde met haar gezin. Na een verbouwing woonden ze daar met haar ouders onder één dak. De tuin was diep en groot, met mooie borders en grote bomen. Een prachtige druivenkas waar oude druivenrassen groeiden. De druiventrossen hingen overvloedig, bijzonder mooi! Ons lunchpakket nuttigden we onder bomen bij de vijver, terwijl mevrouw Mol koffie en thee schonk.

Om 13.45 gingen we richting Simonshaven en verder over het prachtige fietspad langs het Spui naar Spijkenisse. Daar kwamen we om 14.45 aan bij de tuin van Corrie Mudde aan de Biezenkreek. Haar specialiteit is het bonsaiboompje. Ze had heel wat potten met deze boompjes in de tuin, allemaal verschillende, zelf opgekweekt, en ze kon er heel enthousiast over vertellen. Onder het genot van een drankje met koekjes zaten wij naar haar te luisteren.

Veel wetenswaardigheden rijker vertrokken we tenslotte weer. Nog een kort stukje naar de Felicitaskerk, en onze fietstocht zat er weer op.

Het was een gezellige, mooie en leerzame dag.

Ria en Janny