Spijkenisse-Hoogvliet

15 december 2022

KERSTWORKSHOP BLOEMSCHIKKEN

Wat een enthousiasme was er dit jaar voor de Kerstworkshop in de Ontmoetingskerk te Spijkenisse. We moesten zelfs mensen teleurstellen omdat 40 mensen echt het maximum is. Door een paar afzeggingen op het laatst waren we met 38 vrouwen en was de ruimte gevuld met veel gepraat, gezelligheid en geknutsel!

Voorafgaand aan een de(r)gelijke workshop wordt er veel werk verzet om de spullen in te kopen, de frames te maken, de zakjes te vullen met materialen en bosjes groen te binden om de avond zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Bij twee huizen lagen de huiskamers vol om de spullen op donderdag de 15e december met 4 autoladingen vol naar de kerk te brengen (het was vrijdag wel fijn om weer gewoon aan de tafel te kunnen eten).

De avond verliep in een gemoedelijke sfeer. Docent Wil Toornvliet vertelde stap voor stap hoe het kerststuk in elkaar diende te worden gezet. Soms kwam ze er bijna niet bovenuit door alle gezelligheid die er ontstond.

De avond verliep in een gemoedelijke sfeer. Docent Wil Toornvliet vertelde stap voor stap hoe het kerststuk in elkaar diende te worden gezet. Soms kwam ze er bijna niet bovenuit door alle gezelligheid die er ontstond.

We werden tijdens de workshop getrakteerd op koffie/thee met een heerlijk kerst-petitfourtje en later op de avond op een glaasje glühwein, wijn of iets fris. Dank aan de catering die hiervoor zorgde.

Natuurlijk was er ook de Kerstverloting waar naast 4 prachtige kerststukken, ook een vogelvoederstation, tuingereedschap en een sproeier konden worden gewonnen.

Rond 22.00 ging iedereen met een prachtig kerststuk naar huis. Daar bleek nog wel een uitdaging te liggen, want het had geijzeld en het was spekglad. KNMI had code oranje afgegeven. Sommigen zijn gevallen met kerststuk en al en anderen hadden moeite om met de auto op de weg te blijven. Zover ik heb gehoord zijn er gelukkig geen gewonden of ernstige schades geweest!

Dit was het laatste jaar dat we in de Ontmoetingskerk terecht konden. De kerk is verkocht en per september 2023 wordt hij verbouwd. Wie nog een mooie ruimte weet waar 40 mensen terecht kunnen voor een schappelijke prijs en gelijkvloers voor volgend jaar mag mij een mail sturen!

Al met al kunnen we terugkijken op een sfeervolle avond!

Met vriendelijke groet mede namens Wil,

Marion

Bloemschikcoördinator.  Bloemschikcursus@gmail.com