Spijkenisse-Hoogvliet

Vrijdag 2 juli ZOMERREIS naar BRUMMEN verslag

We vertrokken vanaf metrostation Spijkenisse. Nog even wat mensen in Hoogvliet ophalen en daar gingen we .

Iedereen was blij dat het door kon gaan. We konden weer eens lekker bijkletsen.

We hadden een voorspoedige reis en we begonnen in de Brummense overtuin.

We werden verwelkomd door de gastheer. Die vertelde onder andere over de 175- jarige Liriodendron tulipifera ‘Grandiflora’ oftewel de Echte tulpenboom in de voortuin.

Daarna kregen we koffie met cake en konden we de vijvertuin en bostuin bekijken. Het was een perfect onderhouden tuin met veel verschillende planten. Met zelfs een tuintempel. Ook was er in dezelfde straat Sas’ Minikwekerij met een verrassend aanbod vaste planten, waar we wat planten gekocht hebben.

Daarna gingen we naar Tuin aan ’t Leusveld, ook in Brummen.

De tuin heet zo omdat hij aan alle kanten aan het Leusveld, een Natura 2000- gebied, grenst. We werden daar ontvangen met een heerlijke lunch.

Daarna hebben we de tuin bezocht. Het was een romantische tuin met 2 vijvers; de ene was een gegraven ronde vijver en de ander was een zwemvijver die schoon gehouden werd door middel van planten.

In de tuin stonden ook veel eenjarigen die in de kas uit zaad opgekweekt worden.

Het waren prachtige borders, gemengd en op kleur. Ook waren er bijenkasten van een imker. We konden daar ook nog plantjes kopen.

Daarna gingen we naar de tuin van Huize Veldzicht, ook in Brummen, om de dikste boom van Nederland te bekijken. Het was een Sequoiadendron giganteum van 150 jaar oud met een stamomtrek van 8 meter en 54 centimeter en 36,60 meter hoog.

We kregen allemaal een “dennen”appel van deze boom en een boekje met informatie over de boom en de tuin.

Daarna gingen we naar Rozenkwekerij De Wilde in Zutphen waar iedereen nog planten en mooi tuingereedschap enzovoorts kon kopen.

De bagageruimte van de bus zat weer goed vol.

Daarna gingen we naar Bronkhorst om in herberg De Gouden Leeuw een driegangenmenu te gaan eten .

Een heerlijke afsluiting van een heerlijke dag. Het was allemaal weer prima geregeld. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar.

Kitty